Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Трамп вперше поділився подробицями другого замаху на себе

Кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки від республіканської партії Дональд Трамп детально розповів про спробу замаху на нього, яка сталася в неділю, 15 вересня. Зокрема, політик висловив подяку співробітникам Секретної служби США, чиї дії допомогли затримати підозрюваного у замаху.

Як повідомляє CNN, посилаючись на слова Трампа, інцидент стався, коли екс-президент грав у гольф із друзями в спокійний недільний ранок. Раптом було почуто постріли, схожі на вогнепальну зброю.

За словами політика, Секретна служба відразу зрозуміла, що це постріли, і швидко застосувала заходи щодо його безпеки. Він додав, що один з агентів Секретної служби помітив ствол зброї в кущах і відкрив вогонь по підозрюваному, чим запобіг подальшій загрозі.

Зокрема, політик особливо відзначив дії свідка, який сфотографував автомобіль стрільця, що дало змогу поліції швидко знайти й затримати його. Трамп зауважив, що громадянка, яка сфотографувала авто підозрюваного у замаху, "виконала феноменальну роботу". За словами Трампа, завдяки номеру авто підозрюваного правоохоронці змогли встановити його особу та місце перебування.

"Ви знаєте, є всілякі технології, за допомогою яких вони можуть буквально визначити, де ця вантажівка. Я ніколи не знав, що щось подібне існує. І вони знайшли його на шосе", — додав Трамп.

Також він зауважив, що Секретна служба і правоохоронні органи виконали видатну роботу.  Трамп також висловився щодо затриманого, якого підозрюють у замаху на нього.

"Людина за ґратами, і, сподіваюся, залишиться там надовго", — цитує слова Трампа CNN.

За словами шерифа округу Палм-Біч Ріка Бредшоу, у неділю, 15 вересня, агент Секретної служби вистрілив у підозрюваного, який, за словами чиновників, знаходився в межах 450 метрів від Трампа. Шериф зауважив, що  людина, яка втекла на автомобілі, не стріляла. Пізніше Секретна служба заявила, що підозрюваний не бачив колишнього президента.

"58-річного Райана Уеслі Раута звинуватили у зберіганні вогнепальної зброї, коли він був засудженим, а також у зберіганні вогнепальної зброї зі стертим серійним номером у зв’язку з інцидентом. У понеділок вранці він постав перед федеральним судом", — додає видання.

Відомо, що розслідування замаху на життя Трампа триває, і можуть бути висунуті додаткові звинувачення. CNN додає, що початкові звинувачення, пов'язані зі зброєю, були висунуті, оскільки прокуратура намагається залишити Раута під вартою, поки влада продовжує розслідувати інцидент.

Нагадаємо, 15 вересня кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп перебував неподалік від місця, де сталася стрілянина. Інцидент стався біля міжнародного поля для гольфу Trump West Palm Beach у Флориді. Зараз він перебуває в безпеці.

Як відомо, в липні в кандидата в президенти США від Республіканської партії стріляли на мітингу в Пенсильванії. Під час того інциденту Трамп отримав поранення, також загинув один з учасників мітингу. Стрільця, 20-річного Томаса Метью Крукса, вбили на місці агенти Секретної служби США. Розслідування замаху досі триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.09.2024 14:32