Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Ніхто не намагається вбити Байдена чи Камалу": Маск втрапив у скандал через допис про замах на Трампа

Американський мільярдер та винахідник Ілон Маск опублікував скандальний пост, у якому заявив, що ніхто не намагається вбити чинного президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена чи кандидата від демократичної партії Камалу Гарріс. Пізніше він видалив допис. У Білому домі розкритикували Маска за таку заяву.

Як повідомляє CNN, Ілон Маск поставив риторичне питання, чому колишній президент Дональд Трамп зіткнувся з двома очевидними спробами вбивства за останні місяці, тоді як Байден і Гарріс не стикалися з жодним.

"І ніхто навіть не намагається вбити Байдена/Камалу", — зауважував Маск у видаленому дописі.

Зазначається, що спочатку мільярдер опирався численним закликам, які лунали впродовж неділі, 15 вересня, видалити свій пост. Винахідник зауважував, що "ніхто навіть не намагався це зробити, і ніхто не спробує". Втім, винахідника остаточно переконав пост, у якому говорилося, що "очевидні наміри" Маска можуть бути неправильно витлумачені.

"Досить справедливо. Я не хочу робити те, що вони зробили, навіть жартома", — відповів Маск.

Пізніше він кілька разів заявив, що видалений пост був жартом. Своєю чергою Білий дім назвав коментарі Маска "безвідповідальними". Так, речник Білого дому Ендрю Бейтс зауважив, що у США немає місця для політичного насильства чи будь-якого насильства.

"Насильство слід лише засуджувати, а не заохочувати чи жартувати з нього", — додав Бейтс.

За даними видання, секретна служба повідомила, що бачила видалену публікацію Маска, але відмовилася коментувати будь-які дії, які вона може вжити внаслідок цього.

"Секретній службі доручено розслідувати передбачувані погрози на адресу президента та віце-президента – іноді навіть якщо вони звучать жартома. У 2021 році Секретна служба розслідувала жарт коміка Джона Мулані в ефірі Saturday Night Live, порівнюючи Трампа з Юлієм Сезарем, якого вбили", — додає CNN. 

Нагадаємо, 15 вересня кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп перебував неподалік від місця, де сталася стрілянина. Інцидент стався біля міжнародного поля для гольфу Trump West Palm Beach у Флориді. Зараз він перебуває в безпеці.

Як відомо, в липні в кандидата в президенти США від Республіканської партії стріляли на мітингу в Пенсильванії. Під час того інциденту Трамп отримав поранення, також загинув один з учасників мітингу. Стрільця, 20-річного Томаса Метью Крукса, вбили на місці агенти Секретної служби США. Розслідування замаху досі триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.09.2024 10:41