Джо Байден. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Стрілянина поблизу Трампа: Байден наказав залучити всі ресурси для захисту екс-президента

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відреагував на стрілянину, яка сталася неподалік від кандидата у президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа та наказав своїй команді забезпечити Секретну службу усім необхідним для його захисту.

Про йдеться у повідомленні оприлюдненому на сайті Білого дому.

"Моя команда поінформувала мене про те, що федеральні правоохоронні органи розслідують сьогодні можливу спробу вбивства колишнього президента Трампа. Підозрюваний перебуває під вартою", — повідомив Байден.

Відтак, американський лідер доручив забезпечення подальшу безпеку кандидата у президенти Трампа.

"Я високо оцінюю роботу Секретної служби та їхніх партнерів із правоохоронних органів за їхню пильність і зусилля, спрямовані на убезпечення колишнього президента та тих, хто його оточує. Я відчуваю полегшення від того, що колишній президент не постраждав. Як я неодноразово говорив, у нашій країні немає місця політичному насильству чи будь-якому насильству", — йдеться у заяві.

Байден додав, що наразі триває розслідування інциденту. Правоохоронці збирають більше подробиць про те, що сталося.

Нагадаємо, 15 вересня кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп перебував неподалік від місця, де сталася стрілянина. Інцидент стався біля міжнародного поля для гольфу Trump West Palm Beach у Флориді. Зараз він перебуває в безпеці.

Як відомо, в липні в кандидата в президенти США від Республіканської партії стріляли на мітингу в Пенсильванії. Під час того інциденту Трамп отримав поранення, також загинув один з учасників мітингу. Стрільця, 20-річного Томаса Метью Крукса, вбили на місці агенти Секретної служби США. Розслідування замаху досі триває.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.09.2024 13:25