Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Стрілянина поблизу місця, де перебував Трамп: команда кандидата в президенти оприлюднила заяву

У неділю, 15 вересня, кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп перебував неподалік від місця, де сталася стрілянина. Зараз він перебуває в безпеці.

Про це у спеціальній заяві повідомив керівник комунікацій кампанії Дональда Трампа Стівен Чунг. Він зазначив, що Трамп "перебуває в безпеці" після того, як у неділю вдень у штаті Флориді біля нього пролунали постріли.

"Інших деталей наразі не повідомляємо", — додав Чунг.

Водночас республіканка-трампістка Марджорі Тейлор Грін бездоказово заявила про ще один замах на Трампа.

Американські журналісти розповіли, що в цей час Трамп перебував на своєму гольф-курорті Вест-Палм-Біч, а стрілянина не мала до нього стосунку.

"Двоє людей обмінялися пострілами за межами поля для гольфу Trump International Golf Course у Вест-Палм-Біч. Ті, хто стріляв, цілилися один в одного, стрілянина не була спрямована на Трампа", — написав американський медійник Джонатан Лемір.

Своєю чергою, видання New York Post запевнило, що Трампу нічого не загрожувало, стрілянина сталася в районі за межами клубу, який відомий високим рівнем злочинності.

Як відомо, в липні в кандидата в президенти США від Республіканської партії стріляли на мітингу в Пенсильванії. Під час того інциденту Трамп отримав поранення, також загинув один з учасників мітингу. Стрільця, 20-річного Томаса Метью Крукса, вбили на місці агенти Секретної служби США. Розслідування замаху досі триває.

Нагадаємо, що, згідно з опитуваннями, які оприлюднили 12 вересня, віце-президентка США Камала Гарріс випереджає республіканця Дональда Трампа на п’ять відсоткових пунктів — 47% проти 42% — за менш як два місяці до президентських виборів. Такі цифри зафіксували на загальнонаціональному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 22:55