Фото: Дональд Трамп. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

Іран може вбити Трампа: розвідка повідомила політика про реальну загрозу

Кандидату у президенти США Дональду Трампу повідомили про "загрози з боку Ірану вбити його". Інформація про небезпеку життю політика надійшла увечері 24 вересня від представників його передвиборчого штабу.

Про це повідомляє Axios.

За даними видання, передвиборчий штаб Трампа отримав інформацію від співробітників розвідки "щодо реальних та конкретних загроз з боку Ірану вбити його у спробі дестабілізувати обстановку та посіяти хаос" у США.

Вибори 2024 року ознаменувалися сплеском політичних загроз: на Трампа було скоєно два замахи, у виборчому офісі віце-президента Харріс у Темпі, штат Арізона, були зроблені постріли, а співробітники виборчої комісії зазнали нападів.

Американські чиновники вважають Іран найбільшою загрозою для листопадових виборів. Минулого тижня американські слідчі заявили, що іранські "зловмисні кіберзлочинці" надіслали електронні листи соратникам щодо передвиборчої кампанії президента Байдена з "непублічними матеріалами", вкраденими з кампанії Трампа влітку.

Директор з комунікацій передвиборчої кампанії Трампа Стівен Чунг у своїй заяві повідомив, що співробітники Управління директора національної розвідки (ODNI) поінформували кандидата в президенти від республіканців, на якого цього року було скоєно два замахи, про останні загрози.

"Співробітники розвідки встановили, що ці постійні та скоординовані атаки посилилися за останні кілька місяців, і співробітники правоохоронних органів усіх відомств працюють над тим, щоб забезпечити захист президента Трампа та відсутність втручання у вибори", — сказав Чунг.

Представник ODNI в електронному листі у вівторок увечері підтвердив проведення брифінгу, але відмовився повідомити будь-які подробиці.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки начебто "застрягли" у війні в Україні. Тож тепер тільки перемога Дональда Трампа на президентських виборах нібито допоможе американцями "вийти" звідти.

Як відомо, Трамп неодноразово заявляв, що знає, як завершити війну в Україні. На дебатах із віце-президенткою Камалою Гарріс він ухилився від відповіді, чи хоче перемоги України у війні, повторюючи лише, що "хоче припинити війну", та стверджуючи, що реальні людські втрати у ній нібито сягають мільйонів.

Нагадаємо, за результатами соціологічного опитування, яке нещодавно провели на замовлення CNN, шанси кандидатів у президенти США Камали Гарріс і Дональда Трампа на перемогу приблизно рівні. Явного лідера на теперішній момент немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.09.2024 08:31