Дональд Трамп. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Представник Трампа заявив, що політик не планував зустріч із Зеленським, — AP

Представник передвиборчого штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа заявив 24 вересня, що республіканець не зустрінеться цього тижня із лідером України Володимиром Зеленським, який перебуває з візитом до США для участі у відкритті Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє AP.

За словами чиновника, який говорив на умовах анонімності, щоб обговорити внутрішнє планування, зустріч між ними не було заплановано, попри заяву українських офіційних осіб минулого тижня, що Зеленський планував зустрітися з колишнім президентом.

Видання нагадує, що Трамп і Зеленський мають довгу історію, що сягає часів колишнього президента США в Білому домі. Тодішній президент чинив тиск на Зеленського, щоб той почав розслідування щодо Байдена та його сина Хантера, а також компанії з кібербезпеки, яку Трамп хибно пов'язав з Україною. Цей заклик — і затримка Білим домом військової допомоги на суму 400 мільйонів доларів — привели до першого імпічменту Трампа.

Раніше кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки начебто "застрягла" у війні в Україні. Тож тепер тільки перемога Дональда Трампа на президентських виборах нібито допоможе американцями "вийти" звідти.

Як відомо, Трамп неодноразово заявляв, що знає, як завершити війну в Україні. На дебатах із віце-президенткою Камалою Гарріс він ухилився від відповіді, чи хоче перемоги України у війні, повторюючи лише, що "хоче припинити війну", та стверджуючи, що реальні людські втрати у ній нібито сягають мільйонів.

Нагадаємо, за результатами соціологічного опитування, яке нещодавно провели на замовлення CNN, шанси кандидатів у президенти США Камали Гарріс і Дональда Трампа на перемогу приблизно рівні. Явного лідера на теперішній момент немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 06:08