Зеленський закликав росіян не мовчати про війну

14 СЕРПНЯ 2022 23:12

Коли зло набуває таких масштабів, як є в Росії, то мовчання практично рівноцінне зі співучастю. Про це потрібно обов'язково пам'ятати всім без виключення. Особливо людям, які мають російське громадянство.

Таку думку висловив 14 серпня президент Володимир Зеленський. Про це повідомляє TrueUA із посиланням на його вечірнє звернення.

Президент сказав, що вдячний усім нашим розвідникам, правоохоронцям, журналістам і всім іншим, хто працює над встановлення даних про російських убивць. Україна та наші партнери продовжують отримувати багато інформації про безпосередніх відповідальних за терор, катування, "фільтрацію" та депортацію наших людей. Тому кожен із цих нелюдів обов'язково буде відповідати за свої злочини.

"Ми повинні пам'ятати, коли зло набуває таких масштабів, мовчання людей наближається до рівня співучасті. А відмова від реальної боротьби зі злом стає допомогою саме йому. Якщо у вас громадянство Росії та ви мовчите, значить, ви не боретесь, а значить, цим ви підтримуєте", – сказав український лідер.

Він додав, що неважливе навіть місцеперебування. Адже як на території Росії, так і за кордоном голос кожного росіянина повинен звучати на підтримку України. Тобто вони повинні засуджувати війну, яку розв'язала їхня держава.

Нагадаємо, що у РНБО розповіли, які фейки Росія транслює через іноземні рупори.

Війна, 14.08.2022 23:12