Фото: "Укрінформ"

Зеленський зустрівся з главою Пентагона: про що говорили

Президент Володимир Зеленський зустрівся з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном. Головна тема переговорів – продовження забезпечення України необхідною військовою підтримкою для протистояння російській агресії.

 Про це президент написав у Telegram.

За його словами, обговорювали постачання артилерійських систем і засобів дальнього ураження. Важливе посилення української ППО та своєчасне постачання необхідних озброєнь і боєприпасів із боку партнерів для продовження деокупації українських територій.

"Розглянули питання подальшої інтенсифікації розвитку військово-технічної та оборонно-промислової співпраці України та США, створення хабів для ремонту озброєння та артилерійських систем західного зразка. Україна зацікавлена у взаємодії з міжнародними партнерами в нарощуванні власних потужностей із виробництва зброї та суміжної продукції", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі спікером Палати представників Конгресу США Кевіном Маккарті. Також глава держави мав розмову з лідером Республіканської партії в Палаті представників Стівом Скалізом і лідером Демократичної партії в Палаті представників США Хакімом Джефрісом.

За словами Зеленського, Україна щиро вдячнa Палаті представників, Конгресу, обом партіям, президенту США, його адміністрації та всьому американському народові за непохитну підтримку. Також глава держави поінформував учасників зустрічі про ситуацію на полі бою. Було обговорено першочергові оборонні потреби України й посилення спроможностей української ППО, особливо напередодні зимового періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.09.2023 21:59