Жителі Гази можуть залишитися без води і медичних послуг

21 СЕРПНЯ 2018 00:26

Жителі Гази можуть залишитися без життєво необхідних послуг, якщо донори в терміновому порядку не виділять 4,5 млн. доларів на паливо. Про це заявив Гуманітарний координатор ООН в регіоні Джеймі МакГолдрік.

«Ми вичерпали всі запаси - палива залишилося лише на кілька днів, - повідомив МакГолдрік. - Без коштів, виділених на ці цілі, нам доведеться вже на початку вересня призупинити або різко скоротити допомогу, що призведе до сумних наслідків».

У надзвичайних ситуаціях ООН постачає паливом близько 250 установ в Газі, включаючи водонапірні і санітарні станції. В основному пальне витрачається на харчування генераторів, оскільки електроенергія в Газі подається не більше п'яти годин на добу.

У самому уразливому становищі опинилися тисячі пацієнтів лікарень, особливо ті, хто перебуває в палатах інтенсивної терапії і чиє життя залежить від роботи медичної апаратури. Під загрозою також - медичне обслуговування для 1,6 млн. Палестинців, оскільки не буде чим заправляти машини швидкої допомоги.

Перебої в роботі водонапірних станцій і очисних споруд можуть призвести до епідемії інфекцій, що передаються через забруднену воду.

«Якщо донори оперативно відгукнуться на наше прохання, нам вдасться запобігти спалаху захворювань та інші проблеми в галузі охорони здоров'я», - підкреслив МакГолдрік.

Тим часом, Генеральний секретар ООН направив до Генасамблеї доповідь про захист цивільного населення в Палестині. У документі, зокрема, йдеться про те, що через 50 років з початку ізраїльської окупації Західного берега, Східного Єрусалиму і сектора Газа палестинців піддають насильству, залякують і віднімають у них майно в порушення міжнародного права.

Генеральний секретар запевнив членів Генеральної Асамблеї в тому, що в цих непростих умовах в ООН продовжать використовувати наявні кошти для захисту цивільного населення Палестини.

Події, 21.08.2018 00:26