Жителі країн Центральної Азії їдять мало риби

16 ЖОВТНЯ 2018 11:14

Світове споживання риби на душу населення перевищує 20 кілограмів на рік, а в Центральній Азії і в деяких країнах, що не мають виходу до моря - лише близько двох кілограмів.

Це та інші питання розвитку рибальства і аквакультури обговорюють учасники шостої сесії Регіональної комісії ФАО з рибальства і аквакультурі країн Центральної Азії та Кавказу. Вона проходить в Туреччині з 15 по 18 жовтня.

«У країнах, які не мають виходу до моря, або мають обмежений доступ до океанів і морів, раціональне використання внутрішніх водойм і ставків для вирощування риби може призвести до значного зростання виробництва рибних продуктів», - заявила секретар Комісії, старший фахівець ФАО з рибальства і аквакультурі Вікторія ЧОМГО.

Сьогодні риба є одним з найпопулярніших в світі продуктів харчування. Регіон Центральної Азії і Кавказу зручно розташований між динамічними ринками Азії та Європи і тому ФАО бачить там великі можливості для розвитку сектора аквакультури.

На сесії Комісії ФАО в турецькому місті Ізмірі делегати з країн регіону обговорюють технічні питання, такі як стан генетичних водних ресурсів і Садковий аквакультури в озерах, а також соціально-економічні аспекти діяльності малих рибних господарств.

Суспільство, 16.10.2018 11:14