Система ЗРК Patriot. Джерело: mil.in.ua

Жоден не досяг цілі: скільки "Кинджалів" запустили росіяни по Києву з травня 2023 року

Протиповітряна оборона збила усі балістичні ракети "Кинджал", які були запущені Росією по Києву з травня минулого року. Після отримання Україною ЗРК Patriot усього було збито 20 ракет такого типу.

Про це в інтерв'ю "Укрінформ" повідомив командир 96-ої зенітної ракетної бригади полковник Повітряних сил Збройних сил України Сергій Яременко.

За його словами, коли ППО працює проти балістики, для військових не важливо, чи це "Кинджал" Х-47М, чи "Іскандер-М", чи 48Н  (ракета з комплексу ППО С-400), або "Циркон", який запускають з ракетного комплексу "Бастіон".

"Для Повітряних сил це, в першу чергу, балістична ціль, а вже потім аналітики, експерти на підставі певних характеристик, пошуку уламків ідентифікують, яка саме це була повітряна ціль", — зазначив він.

Він додав, що всі "Кинджали", які окупанти запускали по столиці України, відтоді, як було оголошено, що Patriot заступив на бойове чергування — були успішно перехоплені. Загалом по Києву було запушено понад 20 "Кинджалів", які військові успішно перехопили.

Також Яременко зазначив, що перерва в атаках окупантів на українську столицю ніяк не пов'язана з ефективністю ППО, яка прикриває столицю.

"Росія, маючи наявні засоби, визначає перелік об'єктів для удару. Можливо, в цей період її цікавлять інші об'єкти. Але періодично, звичайно, важливі державні об'єкти у Київській області, теж під впливом ударів противника. Ми готові щоденно, щосекунди у будь-який час доби до таких викликів", — додав він.

Нагадаємо, 3 липня міністерство оборони Сполучених Штатів Америки оголосило про закупівлю великої кількості перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS на суму 2,2 мільярда доларів. Кошти надійдуть з фондів Ініціативи з надання допомоги в галузі безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 16:10