Система ЗРК Patriot. Джерело: mil.in.ua

Україна отримає від США перехоплювачі до Patriot і NASAMS на $2,2 млрд, — Пентагон

У середу, 3 липня, міністерство оборони США оголосило про закупівлю великої кількості перехоплювачів до систем протиповітряної оборони Patriot та NASAMS на суму 2,2 мільярда доларів США. Кошти надійдуть з фондів Ініціативи з надання допомоги в галузі безпеки України (USAI). 

Про це йдеться на сайті Пентагона.

Як зазначає оборонне відомство США, це фінансування буде використане для закупівлі перехоплювачів для систем ППО Patriot та NASAMS для України. Як було оголошено раніше, адміністрація президента Джо Байдена планує прискорити постачання цих боєприпасів, змінивши послідовність майбутніх постачань за програмою Foreign Military Sales для України. 

"Внаслідок цього Україна отримає перехоплювачі, які їй терміново необхідні для захисту свого населення та критичної інфраструктури від повітряних атак Росії", — повідомляє Пентагон на своєму сайті.

Нагадаємо, 3 липня Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України у розмірі 150 мільйонів доларів. До нього, зокрема увійшли ракети для протиповітряної оборони, боєприпаси та ракетні системи.

Раніше країни НАТО домовилися надати Україні ще один пакет військової допомоги. Йдеться про 40 мільярдів євро. Ймовірно, ці гроші надійдуть уже наступного року.

Варто зазначити, що 15 червня Сполучені Штати Америки вирішили надати Україні 1,5 мільярда доларів. Кошти спрямують на енергетичний сектор і гуманітарні потреби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 23:32