Фото: Pixabay

Жовтий рівень небезпеки: на Київщині оголошено штормове попередження на 6 січня

Киян та жителів області попереджають про небезпечні метеорологічні явища. Протягом доби 6 січня на дорогах ожеледиця. Оголошено І рівень небезпечності жовтий.

Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр у Telegram-каналі.

У суботу, 6 січня, на Київщині буде хмарно, вночі без опадів, вдень йтиме сніг. На дорогах ожеледиця. 

За прогнозом, вітер буде південно-східний, 3-8 м/с. Температура по області вночі становитиме -2...-7°С, вдень 0...-5°С, у Києві вночі -5...-7°С, вдень  0...-2°С.

"Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць", попереджає Укргідрометцентр.

Додамо, за прогноз кандидата географічних наук і метеоролога Ігоря Кібальчича, січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Нагадаємо, перший місяць нового 2024 року з високою ймовірністю буде теплим і вологим. Однак при цьому не виключені короткі періоди морозної сніжної погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.01.2024 02:37
Фото: Pixabay