Фото: Офіс генерального прокурора

"Зливав" росіянам важливу інформацію: на Миколаївщині викрили на держзраді військового

В Україні затримали та повідомили про підозру у державній зраді військовослужбовцю однієї з військових частин Збройних сил України. Нині він перебуває під вартою.

Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, матрос співпрацював зі спецслужбами Росії й передавав представнику російських окупаційних військ розвідувальну інформацію по Миколаївській області, зокрема щодо обстановки в місті Очаків. Йому вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

"Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі слідчого відділу Управління СБУ в Миколаївській області за оперативного супроводу співробітників Головного відділу контррозвідки СБУ в Миколаївській області та Департаменту військової контррозвідки Управління СБУ", — повідомили в Офісі генерального прокурора.

Нагадаємо, минулого тижня працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді одному з керівників 501 Окремого батальйону морських піхотинців Збройних сил України, через якого 277 військових цього батальйону опинилися у полоні. За даними слідства, з кінця лютого 2022 року військовослужбовці батальйону здійснювали оборону міста Маріуполь. У квітні цього ж року пропагандистські засоби масової інформації РФ розповсюдили інформацію, що начебто морпіхи 501 батальйону добровільно здалися у полон в оточеному Маріуполі. Встановлено, що насправді начальник речової служби тилу 501 ОБМП зрадив присягу та перейшов на бік ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 04:33