Фото: "Радіо Свобода"

Зміцнюють два напрямки: британська розвідка пояснила, чого бояться окупанти

Російські загарбники стурбовані охороною країв своєї лінії фронту. Саме тому вони продовжуватимуть будівництво оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях та перекидання особового складу. Окупанти не можуть вирішити, де Збройні сили України йтимуть у контрнаступ.

Про це йдеться у звіті британської розвідки станом на ранок 13 лютого. 

Так, зазначається, що, починаючи з 8 січня цього року, Росія встановлювала оборонні укріплення між містами Василівка та Оріхів Запорізької області.  

"Попри оперативне зосередження на Донбасі, Росія як і раніше стурбована охороною флангів своєї розширеної лінії фронту. Про це свідчить продовження будівництва оборонних укріплень у Запорізькій та Луганській областях та перекидання особового складу.  Лінія фронту Росії в Україні становить приблизно 1288 км, а лінія фронту в окупованій Росією Запорізькій області — 192 км", — вказують розвідники. 

Британські військові наголошують, що значний прорив українських сил у Запорізькій області серйозно поставив би під сумнів життєздатність російського "наземного мосту", що з’єднує Ростовську область Росії та Крим. Розвідка додає, що успішний наступ ЗСУ на Луганщині ще більше підірве оголошену військову мету Росії "звільнити" Донбас.

Скільки потрібно знищувати рашистів для вступу у фінальну стадію війни

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк раніше повідомляв, що для того аби Україна вийшла на фінальну стадію війни, українські військові мають знищувати по п'ять тисяч рашистів за добу. Наразі Російська Федерація накопичила багато військовослужбовців на наших територіях.

"Дійсно, Росія накопичила багато живої сили, яку нам, на жаль, треба максимально швидко знищувати. Тобто нам в день треба робити не по 1000 "похоронок" для Росії, а по 2500, 3000, а краще — 5000. Тільки це може почати фіналізувати цю війну. Тільки знищення, знищення та знищення", — пояснив Подоляк.

Подоляк зауважив, що для ефективного нищення російських загарбників ЗСУ потребують танки, авіацію і далекобійні ракети.

Нагадаємо, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський вважає, що оцінки керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова щодо того, що війна може закінчитися до літа, є "надмірним оптимізмом". Він вважає, що нашим військовим знадобиться чимало часу, щоб знищити усіх рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2023 09:40