Фото: Pixabay

Значно потеплішає, але є нюанс: прогноз погоди на 11 січня

У четвер, 11 січня, в України значно потеплішає. Проте очікується посилення вітру.

Про це повідомила народний синоптик Наталка Діденко

За її словами, вдень 11 січня очікується -3...+3°C. Лише найближчої ночі у західних областях буде ще досить холодно — -5...-10°C. 

"Хоча й особливого холоду в більшості областей завтра не передбачається, проте сильний північно-західний вітер з поривами знижуватиме температуру повітря. Одягніть щось вітрозахисне", — порадила синоптик.

Також вона попередила, що на дорогах залишатиметься ожеледиця, тому теж треба бути обережними.

Погода у Києві 

"У Києві 11 січня підсипатиме невеликим снігом, північно-західний вітер може бути навіть часом штормовим, тобто сильнішим за 15 метрів за секунду", — заявила Діденко.

У четвер, 11 січня, у столиці не буде сильного морозу. Вночі очікується -1...-4ºC, а вдень стовпчики термометрів покажуть 0...-2ºC. 

Варто додати, що за словами Наталки Діденко, з 12 грудня в Україну надійде нова хвиля похолодання. Потужних морозів, як були напередодні, вже не буде, але подекуди до -20ºC стовпчики термометрів все ж знижуватимуться. 

Нагадаємо, раніше кандидат географічних наук і метеоролог Ігор Кібальчич прогнозував, що січень 2024 року в Україні продовжить тенденцію потепління. Як показують численні розрахунки провідних світових центрів погоди, у першій декаді місяця над Європою продовжиться активне західне перенесення повітряних мас, внаслідок чого тепле та вологе атлантичне повітря проникатиме далеко на схід регіону, а більшість опадів випаде у вигляді дощу та мокрого снігу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.01.2024 19:43