Наслідки удару по терміналу "Нової пошти". Джерело: поліція Харківщини

Знову зросла кількість жертв рашистського удару по терміналу "Нової пошти" на Харківщині

У п’ятницю, 2 листопада, зранку в лікарні помер 29-річний чоловік, якого поранили 21 жовтня внаслідок ракетного удару окупантів по терміналу "Нової пошти".

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

"Станом на зараз вже відомо про 8 загиблих і 15 поранених", — йдеться в повідомленні.

Раніше Центр стратегічних комунікацій пояснив, чому цинічний удар росіян по терміналу "Нової пошти" на Харківщині не є випадковістю.

"Термінал "Нової пошти" — це цивільний, а не військовий об’єкт. Удар по ньому є черговим воєнним злочином Росії", — наголосили в повідомленні.

У Центрі стратегічних досліджень додали, що російська пропаганда всіляко демонізує "Нову пошту". Однак атака на термінал не стала випадковістю.

"Росія не припиняє обстрілювати мирних українців, використовуючи крилаті та балістичні ракети різних типів, а також ударні дрони", — зазначили в Центрі.

Обстріл "Нової пошти" на Харківщині: що відомо

21 жовтня близько 22:15 ворог завдав ракетного удару з ЗРК С-300 по терміналу "Нової пошти" у смт Коротич Харківського району. Будівля термінала була зруйнована, сталася пожежа. Внаслідок удару на місці події загинуло шестеро людей. 16 людей зазнали поранення.

Згодом кількість постраждалих збільшилася до 17 осіб. Зокрема, у 16 поранених зафіксували мінно-вибухові травми, осколкові поранення, переломи та рвані рани, всі вони отримують допомогу в Обласній клінічній лікарні. Стан восьми з них лікарі оцінюють як важкий, ще вісьмох — середньої важкості. 

Станом на вечір 22 жовтня поліція ідентифікувала п'ятьох загиблих внаслідок удару по терміналу "Нової пошти" в Харківській області. Пізніше правоохоронцям вдалося ідентифікувати шостого загиблого. Ним виявився 30-річний уродженець Кам'янки Дворічанської громади, який проживав у Харкові. У понеділок, 30 жовтня, зранку в лікарні на Харківщині помер 25-річний чоловік. Раніше його госпіталізували до медичного закладу, він став сьомим загиблим унаслідок підступної рашистської атаки.

Нагадаємо, що 23 жовтня "Нова пошта" опублікувала ще одне відео, зняте за декілька секунд до нічного ракетного обстрілу харківського термінала. Воно стало ще одним доказом того, що це цивільний об'єкт, інфраструктура, життєво важлива для цивільного населення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.11.2023 09:31