Наслідки обстрілу термінала "Нової пошти". Джерело: ДСНС

"Нова пошта" оприлюднила ще одне відео ракетного обстрілу терміналу на Харківщині

У суботу, 21 жовтня, росіяни атакували ракетами С-300 термінал "Нової пошти" у Коротичі Харківської області. В результаті обстрілу загинуло 6 осіб, 16 отримали поранення.

"Нова пошта" опублікувала ще одне відео, зняте за декілька секунд до нічного ракетного обстрілу харківського термінала.

"Ще один доказ того, що це цивільний об'єкт. Інфраструктура, життєво важлива для цивільного населення", — наголосили в "Новій Пошті".

Раніше в Центрі стратегічних досліджень зазначали, що російська пропаганда всіляко демонізує "Нову пошту". Однак атака на термінал не стала випадковістю.

"Росія не припиняє обстрілювати мирних українців, використовуючи крилаті та балістичні ракети різних типів, а також ударні дрони", — вважають експерти.

Для захисту від російського терору необхідна глибоко ешелонована система ППО в кожному великому українському місті. Тому Україна розраховує на допомогу союзників у захисті неба.

Обстріл "Нової пошти" у смт Коротич

Олег Синєгубов повідомив, що 21 жовтня близько 22:15 ворог завдав ракетного удару з ЗРК С-300 по терміналу "Нової пошти" у смт Коротич Харківського району. 

"Будівля терміналу зруйнована, сталася пожежа. Внаслідок удару загинуло шестеро людей. 16 людей зазнали поранення. Двоє з них перебувають у вкрай важкому стані, шестеро — у важкому, решта — в стані середньої тяжкості та легкі", — йдеться у повідомленні.

Згодом кількість постраждалих збільшилася до 17 осіб. Зокрема, у 16 поранених зафіксували мінно-вибухові травми, осколкові поранення, переломи та рвані рани, всі вони отримують допомогу в Обласній клінічній лікарні. Стан восьми з них лікарі оцінюють як важкий, ще восьмеро — середньої тяжкості. 

Станом на вечір 22 жовтня поліція ідентифікувала всіх загиблих внаслідок удару по терміналу "Нової пошти" в Харківській області. Правоохоронцям вдалося ідентифікувати шостого загиблого. Ним виявився 30-річний уродженець Кам'янки Дворічанської громади, який проживав у Харкові.

Нагадаємо, що згодом компанія "Нова пошта" опублікувала імена та вік своїх співробітників, які загинули внаслідок удару російської ракети по терміналу у Харківській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 15:17