Фото: Facebook/Олег Царьов

Зраднику Царьову оголосили підозру у фінансуванні Росгвардії

У вівторок, 14 листопада, колишньому народному депутату України Олегу Царьову повідомили підозру у фінансуванні Росгвардії.

Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

Слідчі не вказують ім'я фігуранта, але з матеріалів слідства випливає, що йдеться про Олега Царьова. За даними слідства, колишній член забороненої в Україні "Партії регіонів" у 2014 році виїхав до РФ. На сьогодні він активно співпрацює з військово-політичним керівництвом держави-агресора з метою заподіяння шкоди обороноздатності України. Для збору інформації використовує свої знайомства та зв’язки в країні.

Наразі правоохоронці мають докази, що він фінансував росгвардію у тимчасово окупованому Криму. Царьов мав там нерухомість та низку підприємств. Після анексії півострова він зареєстрував свої компанії за російським законодавством та найняв росгвардійців для охорони.

Також встановлено факти грошових переказів за охорону належних йому музею-садиби та санаторію у місті Ялта. Їх переведено на рахунки "федерального державного унітарного підприємства "Охорона" федеральної служби військ національної гвардії РФ".

Відтак, фактично Царьов фінансує окупаційні війська держави-агресора в українському Криму.

Нагадаємо, 11 травня 2023 року в Україні повідомили про підозру колишнім народним депутатам "Партії регіонів" — Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову. Відносно них СБУ зібрала нові докази вини, які дають підстави обвинувачувати нардепів у державній зраді.

Раніше суд визнав Царьова винним у публічних закликах до сепаратизму (ч. 2 ст. 110 ККУ) і насильницької зміни та повалення конституційного ладу (ч. 3 ст. 109 ККУ) за його дії 2014 року. Йому заочно присудили 12 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 14.11.2023 13:57