Фото: РНБО

Зрив контрнаступу ЗСУ: Данілов оцінив ймовірність

Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував заяви західних ЗМІ про "проблеми" із українським контрнаступом. За його словами, інформація не відповідає дійсності.

Про це Данілов заявив в ефірі телемарафону.

Секретар РНБО прокоментував статтю в американській газеті The Washington Post про те, що в українській армії зростає песимізм через великі втрати та відсутність досвідчених військових.

"Усе це не відповідає дійсності, на сьогодні починається новий етап... Так, є складна ситуація. Ми вже більше ніж рік ведемо війну проти великої країни, великої за територією, але не за розумом. Розуміємо що нам буде складно, і розуміємо це з самого початку. Дякуємо партнерам за підтримку, але зараз розхитувати ситуацію наданням такої інформації, яка не відповідає дійсності, це не зовсім приємна річ", — зазначив Данілов, закликавши українські ЗМІ не передруковувати інформацію, яка не відповідає дійсності.

Секретар припустив, що подібна інформація у ЗМІ може з'являтися на тлі того, що РФ намагається нав'язати поділ України за "корейським" сценарієм мирного врегулювання

"Ті пропозиції, які лунають, що ми маємо залишити в спокої Крим, території Донецької, Луганської областей, інші пропозиції не можуть бути прийняті з точки зору нашої країни. У нас є Конституція, якою визначені межі, і ми маємо чітке розуміння: якщо буде ситуація, яку має Молдова, там де російські вояки знаходяться на частині території, то ніякого розвитку країни бути не може. Не вкладають у країну гроші, в якій є територіальні проблеми. І це доведено Модовою, це доведено Грузією", — сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський анонсував контрнаступ Збройних сил України, який розпочнеться навесні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 08:56