Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ мають частковий успіх поблизу Вербового на Запоріжжі: військові відзвітували про ситуацію на фронті

Командувач Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський повідомив, що Збройні сили України мають часткові успіхи на Запоріжжі. Також на Донеччині нашими військами збито вже п'ятий за 10 днів ворожий штурмовик Су-25.

Про це Тарнавський написав у Telegram.

"Маємо частковий успіх південно-західніше Вербового, що на Запоріжжі", — повідомив військовий. 

За його словами, на даному відтинку фронту протягом минулої доби ворог завдав двох ракетних, 29 авіаційних ударів, провів 34 бойових зіткнення та здійснив 930 артилерійських обстрілів.

"У Токмаку Запорізької області, використовуючи цивільних як живий щит, російські терористи масово розселяються в багатоповерхових будинках, у квартирах, де проживає місцеве населення", — наголосив Тарнавський.

Водночас, підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку протягом доби виконали 1434 вогневих завдання. Загальні втрати ворога склали 322 особи. Знищено 43 одиниці військової техніки противника. Зокрема, три танки, три ББМ, 12 артилерійських систем, дві РСЗВ, один літак, 13 БпЛА, п'ять одиниць автомобільної та дві – спеціальної техніки окупантів.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські воїни продовжують контрнаступальні операції на Сході та Півдні України. Підрозділи просунулися в районі Бахмута та у західній частині Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 14:25