Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ можуть прискорити просування до Токмака: прогноз естонської розвідки

Збройні сили України продовжують зачищати укріплені позиції окупантів на Оріхівському напрямку в Запорізькій області. Водночас українські воїни можуть прискорити просування в бік Токмака.

Про це заявила розвідка Естонії, повідомляє ERR.

"Збройні сили України зайняли кілька важливих висот поруч із Новопрокопівкою, що створює передумови для подальшого прориву та розвитку успіху, зокрема механізованими частинами", — йдеться в повідомленні.

Розвідники зауважили, що перекинуті з інших ділянок фронту підкріплення росіян вже почали втомлюватися. Крім того, через некомпетентні рішення російського командування, підрозділи зазнали великих втрат біля села Вербове.

Також зазначається, що ЗСУ можуть прискорити просування в бік Токмака, утім очікувати стрімких проривів, найімовірніше, не варто.

"Обстановка на інших ділянках фронту майже не змінювалася. ЗСУ продовжили чинити тиск у напрямку на Бахмут, але домоглися лише мінімальних успіхів. Основні бої, як і раніше, тривають за Кліщіївку", — повідомили в розвідці Естонії.

Водночас війська країни-агресорки атакували на лінії Куп'янськ — Сватове — Кремінна, а також били в бік Лиману. Розвідка вважає, що мета ворога залишається незмінною: створити оперативну дилему для українського командування, скувати й утримати підрозділи ЗСУ від участі в наступі на півдні.

Нагадаємо, 15 вересня третя окрема штурмова бригада офіційно повідомила про звільнення села Андріївка на Донеччині. За словами українських захисників, 72 бригада російської армії — розбита вщент. У результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки оточили, відрізали від основних сил і знищили.

Додамо, деокупована Андріївка в районі Бахмута зруйнована настільки, що там нікуди встановити український прапор. Окупанти чинили запеклий опір під час боїв за населений пункт, постійно застосовували артилерію, дрони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 22:59