Фото: Третя окрема штурмова бригада

"Офіційно: 72 бригада РФ — розбита вщент": Третя штурмова повідомила подробиці звільнення Андріївки

Третя окрема штурмова бригада офіційно повідомила про звільнення села Андріївка на Донеччині. За словами українських захисників, 72 бригада російської армії — розбита вщент

Про це прес-служба Третьої окремої штурмової бригади повідомила у Telegram.

Зазначається, що в результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки був оточений, відрізаний від основних сил та знищений.

За дві доби Третя окрема штурмова бригада ліквідувала:

  • начальника бригадної розвідки ворога;
  • трьох комбатів; 
  • майже всю піхоту 72 бригади, разом з офіцерами і значною кількістю техніки.

"Підрозділи 72-ї омсбр РФ неодноразово діставали вагомих втрат та поразок від зіткнень з Третьою штурмовою раніше. Тепер, після відновлення та перегрупування, ворог зазнав тотального провалу", — йдеться в повідомленні.

За словами захисників, взяття та утримання населеного пункту Андріївка — шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу.

"За результати цих боїв ми платимо високу ціну. І за кров кожного нашого бійця буде відплачено тільки кров’ю", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 14 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що українські воїни звільнили населений пункт Андріївка. Проте воїни Третьої окремої штурмової бригади наголосили, що повідомлення заступниці міністра оборони є хибним та передчасним. Згодом Маляр уточнила своє повідомлення, мовляв, наразі ситуація у Андріївці Донецької області досить складна та мінлива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 09:52