Фото: Telegram Ганни Маляр

"Ситуація складна і мінлива": у Міноборони зробили нову заяву щодо обстановки в Андріївці (оновлено)

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що наразі ситуація у Андріївці Донецької області досить складна та мінлива. 

Про це вона написала у Telegram.

Зауважимо, раніше Маляр заявила, що українські воїни звільнили населений пункт Андріївка. Проте воїни третьої окремої штурмової бригади наголосили, що повідомлення заступниці міністра оборони є хибним та передчасним. 

"Офіційно! Заява про взяття Андріївки є хибною та передчасною. Наразі тривають серйозні і важкі бої в районах Кліщіївки та Андріївки.  Подібні заяви є шкідливими, несуть загрозу для життя особового складу та шкодять виконанню бойових завдань", — повідомили бійці ЗСУ.

Після обурення військових, Маляр заявила, що ситуація у Андріївці складна.

"Ситуація дуже складна і мінлива, тримаємо кулаки за наших", — наголосила посадовиця.

Крім того, заступниця міністра оборони зауважила, що хибна інформація з'явилася через збій між декількома джерелами інформації, які доповідають безпосередньо з місця подій. 

"Уточнюю з приводу інформації про звільнення Андріївки. Я не викладаю таку інформацію без координації та узгодження з військовими. В Андріївці є певний успіх та станом на зараз тривають важкі бої", — зазначила Маляр.

Нагадаємо, що на Півдні України військові Російської Федерації втрачають кількісну позицію в артилерійських обстрілах і розпочали втрачати територіальні позиції. Робота Сил оборони ускладнена тим, що ворог продовжує ховатися за місцевим населенням. Тому треба зачистити певну територію від лівого берега, щоби російські військові не могли вражати мирних херсонців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 17:15