Фото: vikna.tv

У ЗСУ повідомили про серйозні проблеми в окупантів на Півдні України

На Півдні України військові Російської Федерації втрачає кількісну позицію у артилерійських обстрілах і починають втрачати територіальні позиції. Робота Сил оборони ускладнена тим, що ворог продовжує ховатися за місцевим населенням.

Про це в ефірі телемарафону повідомила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. 

Вона зазначила, що нам треба зачистити близько 30 кілометрів від лівого берега, щоб російські військові не могли вражати мирних херсонців.

"Ініціатива на Південному фронті переходить дуже повільно, але дуже впевнено на наш бік. Саме з розрахунку артилерійського укриття ми починаємо превалювати. Знищення складів з боєприпасами призводить до того, що ворог втрачає кількісну позицію у артилерійських обстрілах і починає втрачати територіальні позиції, тому що ми вибиваємо їх з тієї смуги, де вони намагаються розвернути свої позиції", — сказала Гуменюк.

Нагадаємо, у ЗСУ заявили, що Російська Федерація намагається продемонструвати свою присутність у Чорному морі. Саме тому окупанти періодично обстрілюють острів Зміїний. Таким способом, на думку Гуменюк, загарбники надіслали "меседж панування в Чорному морі" з боку Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 21:51