Скріншот з відео на Telegram-сторінці Михайла Федорова

ЗСУ вдарили по патрульному російському кораблю "Сергій Котов", — розвідка

Вранці 14 вересня Сили оборони України вдарили по двох російських патрульних кораблях. Один з них — "Сергій Котов".

Про це повідомило видання УП із посиланням на джерела у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони. Водночас віце-прем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров показав відео атаки морського дрона на російський корабель.

"УП у Головному управлінні розвідки підтверджують, що на відео — ураження патрульного корабля "Сергій Котов", — вказують журналісти.

Удар ЗСУ по ворожих патрульних кораблях 14 вересня

Зранку у четвер Сили оборони України вдарили по двох ворожих патрульних кораблях. Інформацію про це підтвердило Управління стратегічних комунікацій ЗСУ. Там вказали, що одним з кораблів є "Василій Биков".

Своєю чергою рашисти заявили про "знищення безекіпажного катера, який намагався атакувати кораблі РФ", однак, традиційно, не надали жодних фото чи відео, що підтверджують це.

Нагадаємо, вночі 13 вересня ЗСУ в окупованому Севастополі були пошкоджені російські великий десантний корабель "Мінськ" і дизель-електричний підводний човен "Ростов-на-Дону", який є носієм ракет "Калібр". Також уражено судноремонтний завод і знищено приміщення, де російські загарбники планували розгорнути потужності для будування надводних дронів 2024 року. В українській розвідці повідомляли, що відновленню судна не підлягають.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 00:56