Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ знищили три пункти управління армії РФ та інші важливі цілі: Генштаб повідомив про потужний удар по окупантах

Збройні сили України продовжують завдавати нищівних ударів по окупантах. Лише за минулу добу українські військові знищили три пункти управління ворожих військ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Авіація Сил оборони за добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, з них три — по зенітно-ракетних комплексах. Протягом цієї доби було знищено чотири ворожих ударних БпЛА типу Shahed. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три пункти управління, чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, два артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще три важливі цілі противника.

Російські обстріли

Протягом цієї доби ракетних ударів не було. Втім, противник завдав 25 авіаційних ударів та здійснив більш як 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено приватні житлові будинки та адміністративна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Ситуація на фронті

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Загалом, протягом доби, відбулось 16 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка. 

На Куп’янському напрямку протягом доби ворог наступальних дій не проводив. 

На Лиманському напрямку протягом доби ворог вів наступальні дії у напрямку  Білогорівки, успіху не мав. 

На Бахмутському напрямку протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населеного пункту Хромове. 

На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки противника в районі міста Мар’їнка. В той же час, ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Курахове та Побєда Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборонні дії. 

Російський терор

Противник продовжує використовувати цивільні медичні заклади тимчасово захоплених територій України у власних цілях. Так, Біловодську центральну району лікарню окупанти перетворили на військовий шпиталь. Наразі, медичний заклад переповнений російськими окупантами з пораненнями різного ступеня важкості. 

Нагадаємо, вранці 23 травня російська армія знову здійснила мінометний обстріл Херсонської області. Внаслідок атаки в селищі міського типу Козацьке загинула жінка.

Відомо, що путінська армія вкотре завдала авіаракетного удару по Авдіївці Донецької області. Унаслідок цього щонайменше двоє людей дістали поранень. Під завалами перебувають люди. Російська ракета влучила в житловий будинок й зруйнувала дев'ять поверхів до самого фундаменту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 19:23