Фото: Харківська обласна прокуратура

Рашисти з мінометів вгатили по Херсонщині: загинула жінка

Уранці 23 травня російська армія знову здійснила мінометний обстріл Херсонської області. Внаслідок атаки в селищі міського типу Козацьке загинула жінка.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Прокурори спільно зі слідчими поліції продовжують вживати всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими", — йдеться в тексті повідомлення.

Ситуація в Херсонській області

За минулу добу, 22 травня, російські окупанти 61 раз обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 373 снаряди з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Херсон ворог атакував шість разів, випустивши по місту 16 снарядів. 

"Російські військові поцілили  у житлові квартали населених пунктів області, а також в територію і будівлі заводу в Херсоні та підприємства у Бериславському районі", повідомили в Херсонській ОВА.

Минулої доби через російську агресію одна людина загинула, ще троє дістали поранення.

Нагадаємо, путінська армія вкотре завдала авіаракетного удару по Авдіївці Донецької області. Унаслідок цього щонайменше двоє людей дістали поранень. Під завалами перебувають люди. Російська ракета влучила в житловий будинок й зруйнувала дев'ять поверхів до самого фундаменту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2023 15:58