Russia-Gate - новий обвинувачений

21 ЛЮТОГО 2018 11:13

Спецпрокурор Роберт Мюллер в рамках розслідування можливого російської участі в передвиборчій кампанії в США пред'явив звинувачення адвокату, громадянину США Алексу Ван Дер Зуаану. Його підозрюють у дачі неправдивих свідчень і в знищенні доказів.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на The Guardian.  

Cпецпрокурор вважає, що адвокат збрехав і його співробітникам, і слідчим ФБР. Йдеться про відомості, що стосуються роботи Ван Дер Зуаана в період, коли його адвокатська контора співпрацювала з Мін'юстом України в 2012-му році.   

Передбачається, що Ван Дер Зуаан на прохання тогочасної української влади готував доповідь, яка стосувалося діяльності Юлії Тимошенко.  

Ван Дер Зуаан - зять Германа Хана, російського мільярдера, який народився в Києві. В даний час у Германа Хана контрольний пакет акцій російської банківської «Альфа-груп».  

У тексті обвинувального висновку говориться, що Ван Дер Зуаан вводив в оману і з приводу його контактів, що відносяться до серпня 2016 року, які у нього були з колишнім радником передвиборчого штабу Трампа Ріком Гейтсом.  

Нагадаємо, Роберт Мюллер проводить розслідування з приводу можливого втручання Росії в хід президентських перегонів в США. Сам скандал отримав назву Russia-Gate.

 

Світ, 21.02.2018 11:13