Rocket Lab построит стартовую площадку на восточном побережье США

18 ЖОВТНЯ 2018 13:54

Компанія Rocket Lab оголосила, що вибрала космодром Уоллопс в американському штаті Віргінія в якості місця будівництва своєї другої стартового майданчика. Компанія має намір здійснити перший запуск ракети Electron з нового майданчика до третього кварталу 2019 року, повідомляє The Verge.

Rocket Lab відомий як розробник і оператор ракети-носія Electron. Це двоступенева ракета надлегкого класу, здатна виводити на низьку навколоземну орбіту корисне навантаження масою до 225 кілограмів. Перший запуск ракети відбувся в травні 2017 року, але через неполадки в системі телеметрії він завершився невдачею. Перший і єдиний успішний запуск Electron пройшов в січні 2018 року. Тоді Rocket Lab вивела за допомогою ракети на орбіту три супутники інших компаній, а також власний сферичний куля з 65 дзеркальними гранями, який, як запевняють компанії, можна було побачити неозброєним поглядом за рахунок відбиття світла від граней.

Обидва запуску проводилися з єдиного на даний момент космодрому Rocket Lab, розташованого на півострові Махія на північному острові Нової Зеландії. Завдяки тому, що космодром знаходиться далеко від екватора, при запуску супутників на полярну орбіту обертання Землі чинить менший вплив на ракету і спрощує запуск.

Технології, 18.10.2018 13:54