Boston Dynamics представила свого нового робота

15 ЛИСТОПАДА 2017 13:30

Компанія Boston Dynimics знаменита тим, що створює дивовижні роботів, схожих на тварин і людей. Свого часу вона розробила робота BigDog для військового агентства DARPA, потім був робот-гепард CHEETAH і навіть шестиногий робот RiSE, який вміє дертися по вертикальних поверхнях, інформує TrueUA з посиланням на Engadget  

Першим же антропоморфним роботом компанії став двоногий PETMAN, якого використовували для випробувань засобів індивідуального захисту.   

Але про роботів-тварин компанія забувати не збирається, тому представила нову модель під назвою The New SpotMini.  

Зазначається, що, чотириногий робот дуже нагадує собаку, і компанія Boston Dynamics показала його лише мигцем, як би дражнячи своїх шанувальників цим коротеньким відео.

Але з ролика довжиною в 24 секунди стає зрозуміло одне: технології з кожним роком удосконалюються і роботи стають витонченішими, більш рухливими, правдоподібнішими, якщо вам так завгодно. Рухи робота настільки плавні, а його суглоби мають стільки ступенів свободи, що просто диву даєшся. Незважаючи на те, що у робота-собаки немає голови, він дійсно дуже схожий на справжню тварину. Погляньте самі.

Відео: https://www.youtube.com/watch?v=kgaO45SyaO4

 

Технології, 15.11.2017 13:30