Фото: LRT

The Guardian: Зеленський намагається змусити членів НАТО переписати декларацію щодо України, США і союзники бояться реакції Росії

Президент Володимир Зеленський намагається змусити членів НАТО переписати підсумкову декларацію саміту щодо України. Для цього український лідер в останню хвилину вдався до жорсткої публічної дипломатії.

Про це пише The Guardian.

Україна вважає, що членство в НАТО є єдиним рішенням для того, щоб не стати жертвою майбутніх нападів з боку Росії. Щоправда, США та деякі інші члени Альянсу бояться, що Москва інтерпретує дозвіл на вступ України в НАТО як ескалацію конфлікту.

Джерела видання в НАТО повідомили, що, на їхню думку, український лідер в останню хвилину вдається до жорсткої публічної дипломатії, спрямованої на те, щоб змусити переписати підсумкову декларацію саміту або комюніке до остаточного завершення саміту в середу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський розкритикував НАТО за кулуарні переговори у Вільнюсі. Глава держави стурбований тим, що формулювання про запрошення до альянсу тривали без української сторони.

Напередодні йшлось про те, що Україна очікує отримати чіткий сигнал від союзників, що після закінчення війни вона зможе приєднатися до альянсу. Наразі залишається інтригою, чи отримає Україна політичне рішення від союзників щодо вступу в Альянс, чи партнери запропонують інший сценарій, на кшталт ізраїльського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.07.2023 18:05