SpaceX дозволили вивести на орбіту 11927 інтернет-супутників

20 ЛИСТОПАДА 2018 09:31

Федеральна комісія зв'язку США видала американської компанії SpaceX дозвіл вивести на орбіту і почати експлуатацію 7518 супутників зв'язку, які будуть використовуватися для забезпечення глобального інтернет-покриття, повідомляє First Post.

У березні минулого року SpaceX отримала дозвіл розмістити на земній орбіті 4409 супутників зв'язку. Таким чином, компанія тепер може запустити 11927 космічних апаратів, які стануть частиною мережі Starlink.

Документ, виданий комісією зв'язку, дозволяє SpaceX розмістити нову партію супутників на орбіті заввишки 340 кілометрів, на 68 кілометрів нижче орбіти Міжнародної космічної станції. Нові апарати повинні будуть працювати в V-діапазоні частот (40-75 гігагерц). Це мало використовуваний діапазон.

У лютому поточного року SpaceX запустила перші два своїх інтернет-супутника Microsat-2a і Microsat-2b.

На них проходить випробування обладнання, яке дозволить створити супутникову мережу для глобального інтернет-покриття. Супутники будуть обмінюватися даними як між собою, так і з терміналами на Землі. З цих терміналів вже інтернет лунатиме операторами кінцевим користувачам.

Крім SpaceX, створенням угруповання інтернет-супутників планує зайнятися корейська компанія Samsung, британський консорціум OneWeb і компанія з розробки бездротових систем зв'язку Qualcomm.

Технології, 20.11.2018 09:31