Broadcom готується до великих збитків через санкції США

16 ЧЕРВНЯ 2019 17:09

Компанія Broadcom, один з провідних виробників чіпів для мережевого і телекомунікаційного обладнання, відзвітувала про результати другого кварталу. І прогнози невтішні.

За словами представників Broadcom, очікується, що компанія зазнає збитків через санкції США і припинення співпраці з Huawei, яка є її великим клієнтом, повідомляє Reuters.

Якщо раніше Broadcom розраховувала отримати в цьому році $ 22,5 мільярдів, то тепер прогнози довелося знизити на $ 2 мільярди. Саме в таку цифру компанія оцінила прямі і непрямі втрати.

Крім того, за останній квартал чистий прибуток Broadcom впав на 81% - до $ 691 млн. Основна причина - торгова війна між США і Китаєм.

До слова, сама компанія до недавнього часу була в юрисдикції Сінгапуру і могла б взагалі не підкорятися заборонам США. Але в минулому році, за наполяганням президента Америки Дональда Трампа, штаб-квартиру були змушені перенести в Штати.

Після опублікування оновлених прогнозів акції Broadcom впали майже на 9% і сама компанія втратила $ 9 мільярдів ринкової вартості.

Також акції падають і у інших компаній, в числі яких Qualcomm, Apple, Applied Materials, Intel, Advanced Micro Devices і Xilinx.

Економіка, 16.06.2019 17:09