Tesla отримала від PepsiCo замовлення на 100 електричних вантажівок!

13 ГРУДНЯ 2017 13:22

Нова електрична вантажівка Tesla поступово продовжує залучати нових клієнтів. Автомобіль ще не випустили, проте великі торгові мережі їм вже зацікавилися і роблять поки невеликі, але дуже показові запити на його покупку.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Reuters  

Зовсім нещодавно американська пивна компанія Anheuser-Busch зробила найбільше замовлення на 40 електричних тягачів Semi Truck.   

Однак уже сьогодні свій внесок в екологічне майбутнє вирішила зробити компанія PepsiCo - гігант виробництва безалкогольних напоїв і різних закусок, який зробив замовлення відразу на 100 електричних вантажівок.  

Як відзначають в компанії, експлуатація подібних автомобілів може запропонувати відразу дві вигоди: екологічну та економічну. У першому випадку можна буде знизити обсяги викидів шкідливих речовин в атмосферу, а в другому - заощадити на паливних витратах і обслуговуванні.  

Початкова вартість Tesla Semi становила 5000 доларів. Зараз же необхідно внести передоплату у розмірі 20 000 доларів.   

Іншими словами, від цієї угоди банківський рахунок Tesla поповнився 2 мільйонами доларів. Якщо всі замовлені PepsiCo вантажівки будуть оплачені в повній мірі (при ціні близько 150 000 доларів), то це принесе компанії 15 мільйонів доларів.  

 «PepsiCo збирається використовувати вантажівки Tesla Semi для транспортування товарів і напоїв між виробничими і розподільними підприємствами, а також для доставки товарів до відділів роздрібної торгівлі в радіусі 800 кілометрів від центру.   

Нагадаємо, що генеральний директор Tesla Ілон Маск пообіцяв саме такий запас ходу своїх авто».  

«Tesla Semi стануть частиною американського парку автомобілів PepsiCo, що нараховує майже 10 000 одиниць техніки, ставши частиною програми компанії, спрямованої на скорочення викидів парникових газів в атмосферу.   

До 2030 року показник викидів шкідливих речовин в атмосферу, створюваних транспортними ланцюжками компанії, планується знизити як мінімум на 20 відсотків», - прокоментував закупівлю вантажівок Tesla глава американського відділу поставок компанії PepsiCo Майк О'коннелл.  

На даний момент PepsiCo проводить аналіз найбільш оптимальних маршрутів для нових вантажівок Tesla і розглядає в якості найбільш ймовірних доставку різних видів своїх товарів всередині виробничого ланцюжка, додав О'коннелл.  

Представлений минулого місяця електричний тягач Tesla привернув увагу вже декількох великих гравців в логістичному секторі.   

Буквально через день після анонса велика американська торговельна мережа Walmart повідомила про попередні замовлення 15 вантажівок, трохи пізніше до них приєдналися такі компанії, як JB Hunt Transport Services, Ryder, DHL, а також канадська мережа супермаркетів Loblaw, теж оформили замовлення на кілька машин.

 

Технології, 13.12.2017 13:22