Sony перезапустить першу версію PlayStation

20 ВЕРЕСНЯ 2018 12:32

Компанія Sony планує пустити в продаж зменшену версію оригінальної приставки PlayStation. Консоль буде майже в два рази менше і без дисковода, а для користувачів будуть доступні 20 заздалегідь встановлених ігор, популярних під час виходу оригінальної приставки. Про це повідомляється на офіційному сайті компанії.

Реліз консолі PlayStation відбувся в грудні 1994 року в Японії, а в вересні наступного року вона стала доступна для продажу в Європі і США. Приставка була дуже популярна: за станом на липень 2008 року в світі було продано більше 102 мільйонів штук, а кількість ігор і програмного забезпечення досягло восьми тисяч. Підтримку консолі Sony припинила в 2006 році.

Тепер, через 24 роки після офіційного релізу, компанія випустить зменшену версію оригінальної приставки: її корпус нагадує оригінал, але за розмірами на 45 відсотків менше, багато в чому через позбавлення від дисковода (контури якого на консолі, втім, все одно залишилися).

За допомогою приставки користувачі зможуть пограти в 20 класичних ігор, випущених для оригінальної PlayStation: серед них Final Fantasy VII, Tekken 3 і Wild Arms. Оснащена двома контролерами приставка буде продаватися в схожій на оригінальну упаковці за ціною в 99,99 доларів США. Старт продажів запланований на 3 грудня цього року.

Технології, 20.09.2018 12:32