TOYOTA представила автомобіль на водневому паливі з безповітряними шинами

02 ЛИСТОПАДА 2017 11:39

Багато автовиробників останніми роками освоюють не лише сферу виробництва електромобілів, але і розробку авто, що використовують як паливо водень.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Design Boom.  

І нещодавно японський автоконцерн Toyota у рамках токійського автосалону представив концепт дуже цікавого «водневого» кросовера.   

Концепт дістав назву Fine - Comfort Ride і, окрім водневої тяги, має ще одну цікаву деталь: технологію безповітряних шин.   

Як повідомляють видання ця розробка здатна понизити вагу автомобілів і підвищити їх продуктивність.   

Окрім усього іншого, безповітряні шини мають власний невеликий двигун в кожному колесі. Кожна шина складається з гуми, алюмінію і пластика.   

Усі ці компоненти разом з двигунами важать навіть менше, ніж традиційні конструкції. Більше того, японці розраховують на розвиток технологій, які дозволять понизити загальну масу автомобілів на 30% вже до 2025 року.  

Це особливо важливо для електрокарів і інших авто, що використовують альтернативні джерела палива, адже зниження маси дасть можливість використати набагато меншу кількість палива.   

Варто також сказати, що самі безповітряні шини зроблені за замовленням автогіганта.   

Виконавцем є компанія Sumitomo Rubber. Причому у виробника шин плани навіть грандіозніші, ніж у Toyota.  

Як заявив керівник проекту по безповітряних шинах Sumitomo Rubber Вако Івамура, «Наша мета - до 2020 року створити комерційно успішний продукт. Але нам треба здолати масу труднощів. Приміром, зараз при русі тертя на 10-20% більше, ніж у звичайних шин. Такі характеристики неприйнятні, і ми повинні знайти рішення в самий найближчий час».

 

Фото, 02.11.2017 11:39