Rolls-Royce припиняє виробництво бензинових автомобілів до кінця десятиліття

30 ВЕРЕСНЯ 2021 11:36

Rolls-Royce, британський виробник дуже великих і дуже дорогих автомобілів і позашляховиків, що працюють на 12-циліндрових двигунах, оголосив у середу, що припинить продаж автомобілів з бензиновим двигуном до 2030 року. Пізніше Rolls-Royce буде електричний.

Пише CNN, повідомляє TrueUA.

Автовиробник також оголосив назву першого електричного Rolls-Royce, Spectre, який надійде у продаж приблизно через два роки.

У більш ранню епоху могло здатися шокуючим, що Rolls-Royce буде приводити в рух автомобіль з чимось меншим, ніж м'язовий поршневий двигун на паливі. Однак, «Архітектура розкоші», інженерна основа для всіх моделей Rolls-Royce, впроваджених з 2017 року, також була розроблена для роботи з електрикою.

Стратегія використання однієї і тієї ж архітектури автомобіля як для електричних, так і для бензинових моделей поділяється материнською компанією Rolls-Royce, BMW. Мюнхенська BMW заявила, що хоче зберегти гнучкість для виробництва повністю електричних, гібридних і чисто бензинових моделей, щоб вона могла швидко реагувати на зміну попиту на ринку.

Багато в чому електроенергія здавалася б ідеальною для автомобіля Rolls-Royce. Причина того, що Rolls-Royces оснащується двигунами V12, полягає в тому, що вони забезпечують достатню потужність, але також можуть бути плавними і тихими. Rolls-Royce також використовує складні передачі даних, які спираються на дані картографування GPS, щоб знову забезпечити безперебійну роботу.

Незабаром Spectre почне тестування на дорогах загального користування. Видно, що це двохдверний автомобіль вкритий золотистим написом, щоб приховати деталі дизайну, подібний за формою до нещодавно припиненого виробництва Rolls-Royce Wraith. Однак Spectre буде повністю відрізнятися від цього автомобіля, сказав представник Rolls-Royce Джеррі Спан.

«Починаючи з нової архітектури, це буде абсолютно новий Rolls-Royce, який абсолютно не замінить Wraith або будь-який інший Rolls-Royce», - сказав він в інтерв'ю CNN.

Spectre поділиться своєю фундаментальною інженерією з нещодавно представленими моделями Rolls-Royce, першокласним Phantom, більш спортивним Ghost і позашляховиком Cullinan. Усі вони базуються на так званій «Архітектурі розкоші».

Rolls-Royce має давню традицію називати транспортні засоби такими явленнями, як Привид, Фантом і ін. Однак це не є абсолютним правилом. Rolls-Royce не надав жодних подробиць про очікуваний діапазон їзди або характеристики автомобіля Spectre. Автомобілі Rolls-Royce, як правило, коштують дорого, ціни на Ghost, найдешевшу модель бренду, стартують від понад 300 000 доларів.

Світ, 30.09.2021 11:36