Huawei розробить власну оперативну систему

22 ТРАВНЯ 2019 11:21

Huawei може представити операційну систему власної розробки вже восени. Про це заявив у вівторок виконавчий директор китайської компанії Юй Чендун.

За його словами, ОС власної розробки «дозволить Huawei об'єднати в єдине ціле смартфони, комп'ютери, планшети, телевізори, автомобілі й інші пристрої», повідомляє Euro News.

«Тиск і лобістська діяльність нинішньої адміністрації США щодо уряду КНР або наших клієнтів в Європі, є безпрецедентними. Але я твердо вірю, що наші європейські партнери і клієнти приймуть самостійне рішення, що у них є незалежна позиція в зв'язку з тим, що відбувається», - заявив в свою чергу на прес-конференції в Брюсселі віце-президент Huawei по Європі Абрахам Лю.

17 травня Мінторг США вніс Huawei в «чорний список» через загрозу національній безпеці. Два дні потому Google позбавила китайську компанію доступу до оновлень мобільної операційної системи Android, якою оснащені смартфони її виробництва. Але напередодні Мінторг видав Huawei тимчасову генеральну ліцензію терміном на 90 днів для оновлення програмного забезпечення мобільних пристроїв, що використовуються в США.

Технології, 22.05.2019 11:21