Google розробляє кросівки які вимірюють та контролюють вагу людини

11 ЛЮТОГО 2019 00:03

Google розробляє розумні кросівки, які будуть вимірювати вагу свого власника. Стало відомо, що дослідницька компанія Verily, також належить Alphabet, шукає партнерів для спільної розробки взуття з вбудованими датчиками для контролю за рухом і вагою користувача, а також для розпізнають падіння.

Зібрану інформацію взуття нового покоління буде доводити до відома свого власника через смартфон, з яким їх синхронізують. Як тільки людина набере або втратить вагу, йому на телефон надійде повідомлення, повідомляє CNBC.

Цей проект може отримати широке використання в сферах, які пов'язаних зі здоров'ям. Наприклад, раптове збільшення ваги може бути ознакою того, що організм утримує рідину, що, в свою чергу, є ознакою серцевої недостатності. А розпізнавання падінь черевиками може виявитися особливо корисною функцією для літніх людей.

За даними телеканалу, Verily за останні кілька місяців уже демонструвала прототип дизайну взуття на закритих зустрічах. Компанія сподівається залучити партнерів для створення кросівок і їх подальшого виходу на ринок.

Технології, 11.02.2019 00:03