Apple скорочує виробництво нових iPhone

20 ЛИСТОПАДА 2018 10:13

Компанія з Купертіно знизила обсяги замовлень на випуск всіх трьох моделей 2018 року, повідомили джерела The Wall Street Journal.

У випадку з iPhone XR виробництво скорочують вже не в перший раз. За даними деяких постачальників, Apple замовляла збірку близько 70 мільйонів апаратів в період з вересня по лютий, але вже в кінці жовтня план зменшили на третину.

Минулого тижня партнери отримали повідомлення про ще одне зниження. На думку виробників компонентів, компанія просто не в змозі оцінити попит на свої смартфони. Одна з причин - розширення лінійки до трьох моделей. Не додають ясності в загальну картину і продажі пристроїв минулих поколінь.

Великі постачальники Qorvo Inc., Lumentum Holdings Inc. і Japan Display Inc. вже скоротили свої прогнози прибутку. Ніяких заяв про слабкий попит на iPhone не було, але на замовлення Apple доводиться від третини до половини доходів цих компаній. У складальних цехах Foxconn теж ніяких авралів - робочі сподівалися заробити більше за рахунок понаднормових годин, але число таких змін знизилося.

Нові iPhone всім хороші, крім ціни: смартфони Apple стали дійсно дорогим задоволенням. У наших широтах навіть більш доступний iPhone XR коштує приблизно $ 1000.

Економіка, 20.11.2018 10:13