Toyota та Mazda спільно будуватимуть автозавод у США

04 СЕРПНЯ 2017 18:20

Японські автогіганти Toyota та Mazda спільно спорудять автозавод у Сполучених Штатах. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на DW.com.

У будівництво нового промислового об'єкта планують інвестувати 1,6 мільярда доларів США.

Японські автомобільні компанії Toyota та Mazda в п'ятницю, 4 серпня, оголосили про намір спільно збудувати завод із випуску транспортних засобів у США. 

У спорудження нового промислового об'єкта планується інвестувати 1,6 мільярда доларів США. 

Після запланованого на 2021 рік введення в експлуатацію на заводі щороку випускатимуть близько 300 тисяч автомобілів, сподіваються японські автовиробники. 

Завод забезпечить 4 тисячі робочих місць. Де саме буде розташований запланований промисловий об'єкт, поки не вказується. Очікується, що автовиробники чекатимуть на пропозиції від різних штатів щодо податкових преференцій та інших фінансових стимулів, перш ніж визначаться з місцем розташування заводу.

У рамках альянсу обидві компанії також проголосили поглиблення співпраці за рахунок придбання акції одна одної - на суму в перерахунку близько 400 мільйонів доларів США кожна.

Таким чином Toyota отримає близько 5,1 відсотка акцій Mazda. Остання, своєю чергою, придбає на цю суму близько 0,25 відсотка акцій флагмана японської автобудівної галузі. Крім того, Toyota та Mazda мають намір спільно працювати в галузі розробки та випуску електрокарів, запевнили представники обох компаній. 

Наміри японських автовиробників вже встиг привітати президент США Дональд ТРАМП. У своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter глава Білого дому назвав ініціативу «чудовою інвестицією в промисловість Америки».

 

Світ, 04.08.2017 18:20