У Німеччині вшанували пам'ять загиблих на Берлінській стіні

14 СЕРПНЯ 2017 08:34

З нагоди 56-тих роковин зведення Берлінської стіни німецькі політики вшанували пам'ять загиблих, які намагалися його перетнути за часів НДР. Щонайменше 140 людей померли тоді від рук комуністичного режиму.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на DW, у 56-ті роковини початку зведення Берлінськї стіни, в Німеччині вшанували пам'ять загиблих під час спроб його перетнути.

Уповноважена уряду ФРН у справах культури та ЗМІ Моніка ҐРЮТТЕРС (Monika GRÜTTERS), голова парламенту Берліна Ральф ВІЛАНД (Ralf WIELAND) та сенатор з питань культури Клаус ЛЕДЕРЕР (Klaus LEDERER) поклали квіти біла центрального меморіалу «Берлінська стіна» у столиці Німеччини.

За даними дослідження наукового об'єднання SED-Staat при Вільному університеті Берліна, за час існування муру внаслідок спроб його перетину загинуло щонайменше 140 людей.

Загалом через спробу перетнути внутрішньо німецький кордон за часи розділення країни загинули щонайменше 327 людей. Близько 80 відсотків загиблих біля Берлінського муру були молодшими за 30 років.

Нагадаємо, Берлінську стіна почали будувати 13 серпня 1961 року.

Вона розділила, зокрема, Східний і Західний Берлін, які належали до двох окремих німецьких держав.

9 листопада 1989 року почався процес знесення Берлінського муру, після чого розпочався процес возз'єднання Німеччини.

Події, 14.08.2017 08:34