Україна, Болгарія, Молдова та Румунія координуватимуть зусилля у боротьбі з АЧС

17 ЛИПНЯ 2017 15:55

Україна, Республіка Болгарія, Республіка Молдова та Румунія планують поглибити координацію зусиль та обмін досвідом у питаннях забезпечення благополучної епізоотичної ситуації, зокрема в контексті боротьби з африканською чумою свиней (АЧС) та сказом, у країнах Східної Європи, інформує  TrueUA з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

Зазначається, що представники країн зустрілися для обговорення епізодичної ситуації, що склалася внаслідок поширення африканської чуми свиней, сказу та аналізу ризиків у Східноєвропейському регіоні.

"Регіональна зустріч відбулася у Кишиневі (Республіка Молдова) за участю делегації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів на чолі з Головою Держпродспоживслужби Володимиром Лапою, керівників ветеринарних служб Болгарії, Молдови та Румунії," - йдеться у повідомленні.

В.Лапа поінформував колег про поточну епізоотичну ситуацію на території України.

Зазначається, що сторони також узгодили позиції щодо здійснення прикордонного контролю у рамках забезпечення епізоотичного благополуччя в регіоні.

Економіка, 17.07.2017 15:55