Sony вдалося продати 67,5 мільйона консолей PlayStation 4

01 ЛИСТОПАДА 2017 14:39

Схоже, що ігровий бізнес для японської корпорації Sony став одним з найприбутковіших, якщо не найприбутковішим.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Paris Games Week  

Адже на сьогодні корпорації вдалося продати більше 67,5 мільйонів ігрових консолей PlayStation 4.  

Це по-справжньому відмінний результат в поточному поколінні ігрових приставок, враховуючи, що основний конкурент в особі Microsoft з їх Xbox One плентається далеко позаду японців. Офіційний фінансовий звіт Sony, опублікований напередодні, підтверджує, що за відеоіграмами сьогодні лежить майбутнє компанії.   

Фінансовий звіт за другий квартал 2017 року (період між 1 липня і 30 вересня) демонструє той факт, що ігровий підрозділ Sony Interactive Entertainment сьогодні прибутково як ніколи.   

За поточний фінансовий рік Sony вдалося реалізувати 4,2 мільйона консолей PlayStation 4.  

Лише за останній квартал в магазини по всьому світу було відвантажено 3,3 мільйона приставок. Загалом і в цілому на сьогодні було продано більше 67,5 мільйонів коробок з популярними консолями. Вчорашня конференція у рамках виставки Paris Game Week лише зміцнила позицію Sony як лідера консольної індустрії, адже японці анонсували просто якусь непристойну кількість нових чудових ігор. Впродовж поточного фінансового року Sony планує продати від 18 до 19 мільйонів PS4, що до березня 2018 року дозволить досягти показника в 79 мільйонів проданих консолей.   

Попереду святковий період, коли в ході «чорної п'ятниці» і різдвяних свят продаж електроніки різко злетить вгору. Саме тому практично не залишається сумнівів в тому, що японцям дійсно вдасться досягти поставлених цілей.   

Якщо говорити про сухі цифри, компанія на 35,4% збільшила продажі PS4 в порівнянні з минулим роком.  

Єдиним підрозділом Sony, який як і раніше працює в мінус, залишається мобільний сегмент.   

У цьому плані японцям ще є куди рости.

 

Технології, 01.11.2017 14:39