Віктор Назаренко: спільний прикордонно-митний контроль сприятиме утвердженню державних інтересів України та Молдови

18 ЛИПНЯ 2017 12:34

Учора Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Республіки Молдова Павло Філіп за участі Глави Місії EUBAM Ендрю Тесор'єрі у пункті пропуску «Кучурган» дали старт спільному українсько-молдовському прикордонно-митному контролю. Це – новий і дуже важливий крок у питанні зміцнення прикордонної безпеки та розвитку відносин двох країн.

Про це пише Голова Держприкордонслужби Віктор Назаренко на своїй сторінці у мережі Facebook.

Очільник прикордонного відомства підкреслив, що присутність на цій ділянці представників контрольних служб Молдови дозволить вдосконалити взаємообмін оперативною інформацією, спростити прикордонні формальності для іноземців, які слідують до Молдови через Придністровський регіон та  сприятиме зростанню товарообігу між двома країнами.

«В ході зустрічі з моїм молдовським колегою Фредоліном Лєкарем ми також обговорили практичні аспекти спільного контролю та перспективи його поширення на інші пункти пропуску, – зазначив Голова Держприкордонслужби. – Впевнений, що об’єднання зусиль двох країн покращить життя простих громадян та сприятиме утвердженню державних інтересів України та Молдови.»     

Суспільство, 18.07.2017 12:34