Boeing визнав ще один дефект

05 КВІТНЯ 2019 11:44

У компанії Boeing сподіваються, що нове програмне забезпечення (ПЗ), а також навчальні курси для пілотів дозволять виключити ризик збоїв системи MCAS (Системи поліпшення характеристик маневреності) на літаках Boeing 737 MAX. Повідомляє авіабудівна корпорація на своєму сайті.

У зверненні сказано, що компанія розробила і скоро представить оновлене програмне забезпечення для MCAS, яке гарантує, що ненавмисної активації системи більше не станеться.

Програми повинні додати новий рівень захисту щодо «запобігання активації MCAS через надходження помилкових даних».

Крім того, тепер екіпаж літака буде мати можливість перехопити у MCAS контроль над повітряним судном і в ручному режимі керувати літаком.

Також на сайті опубліковано звернення генерального директора Boeing Денніса Меленберга, який визнав, що збій в роботі системи MCAS був зафіксований на борту обох літаків Boeing 737 MAX, які розбилися протягом півроку безпосередньо перед катастрофами.

Нагадаємо, аварія першого літака сталася 29 жовтня 2018 року в Індонезії, а друга - 10 березня поточного року в Ефіопії. Лайнер Ethiopian Airlines, який прямував з Аддіс-Абеби в Найробі, впав недалеко від ефіопського міста Дебре-Зейт. На борту лайнера знаходилися 157 чоловік, ніхто не вижив.

Борт авіакомпанії Lion Air пропав з радарів над Яванським морем в жовтні минулого року, коли летів з Джакарти в індонезійське місто Панкалпінанг на острові Банку. На його борту знаходилися 189 осіб, в тому числі троє дітей і вісім членів екіпажу.

Світ, 05.04.2019 11:44