Google за 40 мільйонів доларів купив нову технологію для смарт-годинників у Fossil

18 СІЧНЯ 2019 19:37

Платформа Wear OS виявилася в аутсайдерах ринку «розумних» годинників, але Google не поспішає викидати білий прапор і продовжує інвестувати в цей напрямок. В рамках нової угоди з Fossil пошуковий гігант отримає технологію, яка скоро повинна з'явитися в носяться пристроях. Покупка обійшлася Google в 40 мільйонів доларів, повідомляє Wearable.

Технологія дісталася Fossil ще при покупці виробника фітнес-гаджетів Misfit в 2015 році. Вона тільки готується до виходу на ринок, і поки ніхто не говорить, що це за інновація. Google зважилася на операцію, щоб розробку могли використовувати інші партнери. В кінцевому підсумку це піде на користь всій екосистемі Wear OS. На роботу в компанію також перейде частина R&D-команди Fossil.

Чи варто тепер чекати фірмовий гаджет Pixel Watch? Від представників Google домогтися чіткої відповіді так і не вийшло, але перші смарт-годинник з підтримкою нової технології все одно випустить Fossil. По термінах інформації поки немає.

Як і у випадку з покупкою частини бізнесу HTC в 2017 році, ця угода - не злиття і не поглинання. Fossil залишається незалежною компанією з повноцінним відділом розробки, в якому працюють більше 200 чоловік.

Технології, 18.01.2019 19:37