Uber збирається запустити службу доставки їжі за допомогою дронів

22 ЖОВТНЯ 2018 11:38

Американська фірма Uber Technologies, відома по розробці однойменного сервісу замовлення таксі, оголосила про набір людей, що займаються розробкою дронів. Відповідна вакансія була опублікована на офіційному сайті компанії.

Публікація вакансії пов'язана з запуском нової послуги, що надається компанією, - доставки їжі за допомогою дронів. Як повідомляє видання Wall Street Journal, у віддаленій згодом вакансії містилася вимога до кандидата запустити відповідний сервіс до 2021 року.

Відзначається, що відкриття додаткових послуг може збільшити капіталізацію фірми. У цьому році вона склала 120 мільярдів доларів США. Експерти також підкреслюють, що при запуску нової послуги Uber доведеться зіткнутися з труднощами, пов'язаними з регулюванням роботи дронів і розробки методів їх безпечного використання. Відзначається, що для розробки відповідних нормативних актів може знадобитися набагато більше часу, ніж запропоновані Uber три роки.

Компанія Uber була заснована в 2009 році Тревіс Каланіком і Гарретом Кемпом. На даний момент фірма спеціалізується в двох основних видах діяльності - перевезення пасажирів і тепер ще й доставки їжі.

Технології, 22.10.2018 11:38