Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ вибили окупантів з позицій біля Андріївки на Бахмутському напрямку, — Генштаб

Українські захисники змогли вбити російських окупантів з їхніх позицій біля Андріївки, що на Бахмутському напрямку. Там Сили оборони продовжують наступальну операцію, тривають важкі бої. 

Про це повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України.

"На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. В ході ведення силами оборони наступальних дій противник вимушено відійшов з позицій в районі південніше Андріївки, безуспішно намагався відновити втрачене положення північніше та західніше Кліщіївки, а також північно-західніше Курдюмівки", — йдеться у повідомленні.

Військові зазначають, що Сили оборони ведуть наступ на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах. 

"Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. Водночас противник продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, задіює резерви", — додали у Генштабі.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові ведуть наступальні операції на декількох напрямках фронту. Зокрема, наші воїни просуваються на Запоріжжі. Російські окупанти безрезультатно намагаються зупинити український контрнаступ на Бахмутському напрямку. На Куп’янському, Лиманському, Сватівському напрямках ворог сконцентрував людей і техніку та штурмує з метою відтягнути наші сили від східного напрямку наступу.

У Міноборони наголошують, що Схід — основний напрямок наступу росіян. Адже ключова мета РФ — повністю захопити Донецьку та Луганську області

Нагадаємо, російські загарбники продовжують зазнавати втрат українській землі. За 1 серпня Сили оборони знищили ще 540 окупантів, вісім бойових броньованих машин та 27 артсистем ворога. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 12:19